iPhone 5C Yeni Detaylar


Bildiğiniz Üzre Apple firmasından 5C Hakkında bayadır yeni bilgiler verilmemişti ama şimdi tüm detaylar bu konuda mevcut :)  Hemen

Piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı Hakkında bilgi verelim:

 Şirket yeni akıllı telefonunu tıpkı iPhone 5S gibi, 20 Eylül Cuma günü ABD, Almanya, Avusturalya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Japonya, Kanada ve Singapur’da satışa sunacak. iPhone 5C’nin bu ülkelerdeki ön sipariş süreciyse 13 Eylül Cuma günü başlayacak. Türkiye’nin iPhone 5C ile tanışması ise aralık ayını bulacak.Phone 5C’nin Birleşik Krallık için belirlenen satış fiyatlarına bakınca akıllı telefonun Türkiye’deki muhtemel satış fiyatına dair bir fikir yürütmek de mümkün oluyor. Birleşik Krallık’ta 16 GB’lık model için 1490 TL, 32 GB’lık model içinse 1744 TL fiyat biçiliyor. Buradan hareketle iPhone 5C’nin Türkiye’deki satış fiyatının 2000 TL’ye yaklaşacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Plastik tasarım
iPhone 5C’nin sert polikarbonat plastikten yapılan kasası içten çelik bir çerçeveyle destekleniyor. Apple’ın iPhone 5C’de plastiği tercih etmesinin temel sebebi olarak akıllı telefonu üst sınıf versiyondan ayırma isteği gösteriliyor. iPhone 5C’nin, iPhone 5 gibi, entegre dokunma ve geniş ekran video oynatma özelliğine sahip 4 inç bir ekran ve Lightning girişiyle birlikte geleceğine dair haberler de tanıtımla birlikte doğrulandı.

Özellikler

iPhone 5S gibi, iPhone 5C de Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 7 ile yüklü olarak satışa sunulacak. Geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 2013′te tanıtılan işletim sistemi, ilk iOS’ten bu yana en köklü görsel değişimi sunuyor. Apple’ın endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Ive, iOS 7′nin tasarımını ”siyah, beyaz ve tepeden ayağa düz” olarak tanımlıyor.

Ayrıca Şunuda belirtelim:iPhone 5′in donanım özelliklerinin önemli bir kısmı iPhone 5C’ye devredilmiş. A6 işlemci ve 8 megapiksel iSight arka kamera bu mirasın parçaları arasında ilk göze çarpanlar arasında. Söz konusu arka kamera f/2.4 diyafram açıklığına ve led flaşa da sahip. Ön kamera ise iPhone 5C’nin iPhone 5′ten farklı olduğu noktalardan biri. 1.2 megapiksellik kamerayla 720p HD kayıt yapılabiliyor.
Alttaki resimdede görmüş olduğunuz gibi S serisinden pek bi fark görülmüyor vede:
Bağlantı kısmında iPhone 5C LTE, dual bant Wi-Fi a/b/g/n ve Bluetooth 4.0 seçeneklerini sunuyor. iPhone 5′in bekleme durumundaki 225 saatlik pil ömrü iPhone 5C’de 250 saate çıkıyor. 10 saatlik video oynatma ve 8 saatlik 3G web taraması süreleriyse iPhone 5′tekinden farklı değil.








0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Eksik etmediğiniz için Teşekkürler =)