PS4 Çıkış tarihi hakkında Detaylar



Kasım ayında piyasaya sürülecek olan PlayStation 4’ile birlikte 33 yeni oyunda satışa çıkacak.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Gamescom 2013 konferansında Sony, PlayStation4‘ün piyasaya çıkış tarihini açıkladı.15 Kasım’da Kuzey Amerika’da, 29 Kasım’da Avrupa’da piyasaya sürülecek olan PS4’ün fiyatı 399 dolar olarak belirlendi. PS4 ile birlikte 33 yeni oyunda satışa sunulacak.
Konsolun teknik özelliklerine bakılacak olursa ana işlemcisi x86-64 mimarisinde 8 çekirdekli bir AMD “Jaguar”. GPU’su ise AMD’nin yeni nesil, Radeon tabanlı bir grafik işlemcisi. Toplamda 8GB GDDR5 RAM’e sahip olan PS4’te, 500 GB’lık bir sabit disk bulunuyor. Yaklaşık 2.8 kg ağırlığı olan konsolun boyutları ise 275x53x305mm. Üzerinde 2 adet USB 3.0 portu bulunan PlayStation 4’te bir adet DualShock 4, mono kulaklık ve mono hoparlör mevcut.
PlayStation Plus üyeleri fazladan ücret ödemeden üyeliklerini PS4 sistemine taşıyabilecek ve hem PS3 hem de PS Vita sistemlerinde kullanmaya devam edebilecek. Bu sayede PS4 kullanıcıları, internet üzerinden diğer oyuncularla çevrimiçi oyun erişimine sahip olacak. Sistem oyun güncellemelerini sık sık kontrol edecek ve otomatik olarak güncellemeleri yükleyecek.
Sony PS4 ile Microsoft Xbox One ile bu sene oyun severlerle buluşuyor. Hangisinin daha fazla ilgi göreceği merak konusu olsa da Sony, PS4 için 32 ülkeden 1 milyon ön sipariş aldı. Bununla birlikte Xbox One ilk başta yalnızca 13 ülkede satışa sunulacak. Fiyat konusunda da PS4 bir adım önde gibi görünüyor. PS4 399 dolar iken Xbox One 499 dolara satışa sunulacak.


Umarız PS3 Bu Durum karşısında efsane olmaz =( PS2 Bu durumdan 4 Ay önce basıma kapatılmıştı umarız ps3 ilede sony ilgilenir ve yenilikler çıkarır :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Eksik etmediğiniz için Teşekkürler =)